למטרה זאת הקים בשנת 1981 במיאמי את הקרן על-שם תד אריסון יחד עם בתו שרי אריסון, לניהול סדיר ואפקטיבי יותר של תרומותיו. שרי אריסון העצימה את פעילות הקרן בארץ, ומשנת 1993 יצרה את המסגרת לקידום תרבות של נתינה ומעורבות חברתית במגוון תחומים. כיום ג'ייסון אריסון, דור שלישי למסורת הפילנתרופית המשפחתית, מכהן כיו"ר הקרן המשפחתית על-שם תד אריסון, אחת הקרנות המשפחתיות הפרטיות הגדולות בישראל.
סיפורו של תד אריסון מתחיל בתל אביב של שנות ה-20 של המאה הקודמת, כאשר הוריו, מאיר וורה אריזון, עברו מזכרון יעקב לעיר המתפתחת. עם סיום לימודיו בגימנסיה הרצליה בעיר, יצא תד אריסון לרכוש השכלה בתחומי הכלכלה והמסחר באוניברסיטה האמריקאית בביירות. כעבור שנים אחדות שב ארצה, ובהוראת ההגנה התגייס בשנת 1942 לצבא הבריטי. בהתבסס על הכשרתו הנרחבת כקשר צבאי, לא עבר זמן רב ופיקוד ההגנה קרא לתד אריסון להקים את השלד ליחידות הקשר הראשונות, וסיפורו נקשר קשר הדוק עם חטיבת השריון.
בתום מלחמת השחרור סיים את תפקידו בצה"ל ובנה את ביתו בתל אביב. בשנת 1954 עבר לניו יורק עם אשתו מינה ובנו הבכור מיקי, ושם נולדה בתם שרי. כעבור תשע שנים עברה המשפחה למיאמי, ותד נישא לאשתו השנייה לין. בשנת 1972 חבר לאיש העסקים הישראלי-אמריקאי משולם ריקליס, אותו הכיר עוד מנעוריו בגימסיה הרצליה, ויחד הם הקימו את חברת קרניבל (Carnival Cruise Line). החברה רכשה אוניית נוסעים והסבה אותה לאוניית ההפלגה הראשונה שלה, בשם מרדי גרה (Mardi Gras). את הונו הגדול עשה בעסקי הספנות.
החזון ארוך-הטווח של תד, יחד עם כישוריו הניהוליים, עומדים בבסיס הצלחתו העסקית ולהפיכת חברת קרניבל לאמפריית ענק – חברת הקרוזים המובילה בעולם. בקרניבל הצליח תד אריסון לשלב בין אהבתו לים הפתוח, לאמנות, ולאסתטיקה, לבין יכולתו לגרום הנאה לבני אדם, גם בדברים פשוטים וקטנים לכאורה. הוא נהג לומר שעשה את הונו מהגשמת חלומות לבני אדם.
בשנת 1991 שב תד אריסון לישראל, והקים כאן את חברת אריסון השקעות, אשר לימים רכשה את גרעין השליטה בבנק הפועלים, שיכון ובינוי, ומלח הארץ. את ניהול חברת קרניבל הותיר לבנו מיקי אריסון במיאמי, ואת ההובלה של אריסון השקעות הותיר לבתו שרי אריסון, אשר הובילה את פעילותה של הקרן המשפחתית בישראל.
במשרדו היה תלוי לוח קטן שסיכם יפה את תפיסת עולמו: אם אתה לא עושה גלים, אתה דורך במקום
יד לשריון בלטרון
"הקרב בלטרון הוא חלק מסיפור חיי" התוודא תד אריסון, אשר שירת כקצין הקשר החטיבתי בחיל השריון במלחמת העצמאות, ותרם כ-1.4 מליון דולר שהוקדשו לבנית האתר להנצחת עמיתיו הלוחמים שנפלו על אדמת לטרון. התרומה כללה את שחזור מצודת המשטרה הבריטית ההיסטורית, ובנייה של כיכר ואולם הנצחה חדשים, המשמרים את זכר הנופלים, תוך קידוש החיים ומורשת הגבורה (המענק ניתן בשנת 1993). לימים, הקרן המשפחתית המשיכה את דרכו של תד, ותרמה להנגשת האתר (המענק ניתן בשנת 2010).
מוזיאון העלייה הראשונה, זכרון יעקב
בבניין עתיק ומיוחד במרכז המושבה זכרון יעקב, ניצב שריד היסטורי מרתק – מוזיאון העלייה הראשונה, בבית הפקידות שהוקם בשנת 1892, ובו עבדו פקידי הברון רוטשילד. המוזיאון מוקדש לסיפור חייהם של החלוצים הציוניים הראשונים, אשר עלו לארץ ישרא
ל ונאלצו להתמודד עם המציאות הקשה באותם הימים. המוזיאון נקרא על שמם של משה ושרה אריזון, סבו וסבתו של תד אריסון, אשר קבעו את ביתם בזכרון יעקב. לאחר פניית נציגי המועצה והתושבים, נעתר תד להקמת המוזיאון, וכדי לקדמו פנה אל בתו שרי. שרי שהבינה את חשיבות המוזיאון בעיני אביה, נרתמה למשימה. "החלטתי שאני חייבת להקים את המוזיואן ויהי מה. ניסחתי חוזים חדשים עם מועצת זכרון יעקב, השגתי הסכמים, פישרתי בין הצדדים השונים… ובסופו של דבר הצלחתי להגשים את רצונו של אבא, והבנין עמד על הרגליים. מלבד הסיפוק שחשתי עם הקמת המוזיאון, הפרוייקט הזה העניק לי דבר לא צפוי: הוא סייע לי ללמוד הרבה דברים על תולדות משפחתי, ולהבין טוב יותר את שורשי." הקרן תרמה 4 מליון דולר לשיפוץ המבנה והקמת המוזיאון (המענק ניתן בשנת 1999).
תמונות נבחרות מחייו של תד אריסון (לחץ להגדלה והסבר):